Fit-to-NZEB – Scheme de instruire inovative pentru renovarea cladirilor la nivel nZEB

Proiectul Fit-to-NZEB: Scheme de instruire inovative pentru renovarea clădirilor la nivel nZEB s-a desfăşurat pe o perioadă de 24 de luni (15 iunie 2017 – 15 iunie 2019) şi a fost finanţat prin Programul Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Orizont 2020, avand ca scop creșterea competențelor și aptitudinilor profesioniștilor din domeniul construcțiilor prin programe de formare profesională care vor contribui la calitatea și accelerarea procesului de renovare energetică a clădirilor.

Mai multe informații despre proiect și despre stadiul dezvoltării obiectivelor propuse pot fi găsite la www.fit-to-nzeb.com.

Obiective specifice

 • Elaborarea unui set de competențe in domeniul tehnic, cerut de soluțiile de eficiență energetică și de sistemele de utilizare a surselor regenerabile de energie în renovarea clădirilor.
 • Dezvoltarea de noi programe de instruire la toate nivelurile în învățământul profesional și în dezvoltarea continuă a angajaților în concordanță cu setul de cerințe tehnice elaborat.
 • Revizuirea planurilor naționale de educație în profesiile relevante din domeniu și propuneri de introducere a schimbărilor necesare.
 • Stabilirea nivelului de pregătire profesională al formatorilor existenți și pregătire unui număr suficient de formatori.
 • Susținerea și monitorizarea primelor cursuri din noile programe, la fiecare nivel de studiu.

Activitati si rezultate

 • Dezvoltarea de scheme de pregătire profesională și specializare pentru renovarea clădirilor la nivel nZEB,
 • Organizarea de cursuri pilot în domeniul nZEB pentru unități de învățământ profesional și tehnic, universităţi de profil și furnizori de formare profesională: cursul pilot în cadrul curriculumului în dezvoltare locală (CDL), denumit ,,Casa Pasivă – principii de bază pentru trecerea la casa nZEB’’ realizat de catre Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice ,,I.N.Socolescu’’ din Bucureşti în parteneriat cu Clusterul pRO-nZEB, sesiuni de formare a formatorilor pentru programul de pregătire profesională “Renovarea energetică a clădirilor la nivel nZEB”, dedicate personalului didactic din cadrul liceelor şi şcolilor profesionale dar şi universităţilor de profil.
 • Creșterea numărului de profesioniști calificați (specialiști în proiectare și în execuție) si accelerarea renovării energetice a clădirilor existente​

Mai multe informații
Mai multe informații sunt disponibile contactându-ne prin e-mail la pro-nzeb@incd.ro sau nzeb@bdgroup.ro sau vizitând website-ul proiectului la www.fit-to-nzeb.com.

Intreaga responsabilitate pentru continutul acestor pagini web apartine autorilor. Continutul paginii web nu reflecta neaparat pozitia oficiala a Uniunii Europene. Nici EASME si nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare care poate fi facuta din informatiile continute in aceasta pagina web.


Parteneri proiectGalerie Video (extern)


Galerie Imagini


Documente

 • Fit to nZEB – Final Brochure

 • Linkuri utile

  Noutăți și Evenimente

  Scroll to Top