nZEB Ready

Proiectul nZEB Ready este finanțat prin programul Horizon 2020 al Uniunii Europene și are o perioadă de implementare de trei ani, începând cu 1 septembrie 2021 și până pe 31 august 2024.

Proiectul, aflat sub coordonarea Institutului Național – INCD URBAN INCERC reunește organizații din România, Portugalia, Bulgaria, Polonia, Germania și Croația în vederea creșterii nivelului la care piețele locale aferente domeniilor construcțiilor, eficienței energetice și energiei din surse regenerabile sunt pregătite pentru implementarea conceptului clădirilor al căror consum de energie este aproape egal cu zero (nZEB) la nivel european, în țările partenere (mai puțin Germania, participarea ICLEI Europe având rol de sprijinire a activităților care au loc în restul țărilor consorțiului de proiect).

nZEB Ready dorește să furnizeze răspunsuri la trei întrebări esențiale: ”De ce nZEB?”; ”Cine poate furniza nZEB?”; ”Cum se ajunge la nivel nZEB?”.

Astfel, proiectul propune:
– creșterea conștientizării noului cadru legal și importanței implementării conceptului nZEB;
– furnizarea de programe de formare (training) pentru specialiști în nZEB;
– facilitarea dezvoltării de noi scheme de finanțare pentru clădiri la nivel nZEB;
– conectarea și corelarea inițiativelor și cunoștințelor existente în materie de nZEB la nivel european – crearea de ”punți de cunoaștere”.

Pentru aceasta, nZEB Ready are în vedere dezvoltarea unei platforme cu și pentru specialiști în nZEB.

Aflați mai multe accesând pagina: https://nzebready.eu/.


Parteneri proiectGalerie Video (extern)


Galerie Imagini


Documente


Linkuri utile

Noutăți și Evenimente

Scroll to Top